Tehetségműhely

Iskolánkban naponta több tehetséggondozó műhely is működik. A tehetséggondozó programok a délutáni programba épülve, kötelező jelleggel működnek. Büszkék vagyunk arra, hogy programjaink izgalmasak és sokszínűek. A programokon kizárólag iskolánk diákjai vehetnek részt, “külsősöket” nem fogadunk. A programokon való részvételt alapítványunk támogatja, nincs külön térítési díj. A foglalkozások többsége 14:00-16:00 között kerül megrendezésre, délutáni órarend alapján, minden osztálynak külön. 

 

Sakkpalota program (1., 2. osztály)

 

magániskola veresegyházElső és második osztályban Polgár Judit Sakkpalota programjával vezetjük be a gyerekeket a logikai fejlesztés világába, amelyet délutánonként, a tantervünkbe beépítve tartunk.

A foglalkozást Csontos Emese gyógypedagógus és szakmai vezető tartja.

 

 

 

Matematika – logika (5., 6., 7., 8. osztály)

magániskola veresegyházKiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek logikai képességének fejlesztését, hiszen az élet minden területén a “jó és gyors gondolkodás” sikeresebbé tehet minket. A foglalkozásokon eszközként társasjátékokat, legót és a digitális teremben található interaktív táblát alkalmazzuk.

A foglalkozásokat Csontos Emese és Győry Szilvia tartja.

 

 

Tudós klub (3., 4. osztály)

magániskola veresegyházJátékosan ismertetjük meg a gyerekekkel a biológiát, kémiát és fizikát. A délutáni foglalkozások alkalmával keressük a válaszokat a “világ nagy kérdéseire”: Miért ugrik a labda? Miért látni képet a tévé képernyőjén? Miért röpül a léggömb? Miért a sziréna hangja a vészjelző? Miért ír a golyóstoll? Miért világít a zseblámpa? Miért van télen jégvirág az ablakon? Miért vízzel oltják a tüzet? Mi a délibáb? Miért tükröz a tükör? …Ezekre és sok más érdekes kérdésre is választ kapunk a foglalkozások alkalmával. Az  interaktív foglalkozásokat a megtapasztalásra építjük.

 

 

Történelmi kalandok nyomában (4., 5., 6., 7., 8.osztály)

magániskola veresegyházA gyerekek egyik nagy kedvence a “Történelmi kalandok nyomában” című programunk, amelyen érdekes és izgalmas történelmi eseményeket dolgoznak fel. A gyerekek nemcsak közelebb kerülnek a történelemhez, hanem valódi élményekkel és tudással is gazdagodnak. Az órák helyszíne a digitális tanterem, ahol 3D-ben is megtekinthetik a korabeli hősöket, hajókat, vasutakat, épületeket, tárgyakat és mindent, ami a témához kapcsolódik.

A foglalkozásokat Varga-Tóth Tímea tartja keddi napokon.

 

 

Animáció készítés, videóvágás (2.,3.,4.,5.,6.,7.,8. osztály)

magániskola veresegyházSzintén nagy kedvencnek számít a gyermekek körében az animáció készítés programunk. 

A foglalkozásokat Győry Szilvia informatikus tartja.

 

 

 

 

Kreatív foglalkozás (minden évfolyamon)

magániskola veresegyházKreatív foglalkozásokon belül a gyerekek alkotnak. Festenek, vágnak, ragasztanak, díszítenek, dekorációkat készítenek a következő ünnepekre, eseményekre. Kiemelt szerepet kap az újrahasznosítás! 

A foglalkozásokat Nagy Andrea tartja.

 

 

 

Robotika (2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. osztály)

magániskola veresegyházRobotika foglalkozásunk a kisebb korosztály nagy kedvence! A robotika részét képezi a robotok tervezése, építése és programozása. Felkészítjük a gyerekeket a XXI. század kihívásaira. A kezdő robotok mellett lego robotok és a legújabb edukációs humanoid robot, Alpha 1E is a foglalkozások részét képezik.

 

 

 

 

Mesejáték délután /Olvasókör (minden évfolyamon)

magániskola veresegyház

Mesékre szükség van. Mesejáték délutánjaink nem csak a kicsiknek szólnak, a felsősök is szívesen vesznek részt rajta. Hűvös, esős időben nagyon szeretünk “bekuckózni”, a puha szőnyegen babzsákokon fetrengve, kakaót szürcsölve elrepülni a képzelet világába. 40 db-os bábkészletünk is segít minket a kalandozásban. A nagyobbak számára a mesét regények, novellák váltják fel, amelyek felkeltik a korosztály érdeklődését. Kiemelten fejlődik a szókincs, a kommunikáció, a gondolkodás és az érzelmi intelligencia. 

 

 

Találkozások (minden évfolyamon, alkalmankénti program)

magániskola veresegyházTalálkozások című programunkon belül a gyerekek meghívott vendégeinkkel ismerkedhetnek meg. Érdekes emberek, érdekes foglalkozások, érdekes beszélgetések. Ezen a programon belül nem csak embereket ismerhetünk meg, hanem állatokat is. Beszélgetünk állatvédelemről, a felelős állattartásról és különleges állatokról is ismereteket szerezhetünk.

A foglalkozások alkalmankénti foglalkozások.

 

 

 

Sportválasztó (minden évfolyam)

magániskola veresegyházLegyen a mozgás gyermekeink életének része! Testnevelés óráinkat Ihász Norbert tanár úr amúgy is tovább gondolja a gimnasztikánál, de fontosnak tartjuk megtapasztalni a különböző sportágakat is. A tornaórákon izgalmas akadálypályák is mozgásra ösztönzik a gyerekeket, ebből még többet kaphatnak a sportválasztó foglalkozásokon. A foglalkozások alkalmával a gyerekek több sportágat megismerhetnek, kipróbálhatnak.

A foglalkozásokat Ihász Norbert tartja pénteki napokon.

 

 

Grafomotoros fejlesztés (1., 2. osztály)

magániskola veresegyházonA grafomotorika a kéz író- és rajzoló mozgása. A kivitelezést és a koordináltságot a kézizomzat és a kéztőcsontok fejlettsége határozza meg. A helytelen ceruzafogás, görcsös ceruzahasználat nehezíti az írástanulást. Annak érdekében, hogy az írástanulást megkönnyítsük, grafomotoros fejlesztést biztosítunk.

 

 

 

 

Tanuláskönnyítő program (1., 2. osztály)

magániskola veresegyházA tanuláskönnyítő program alkalmazásával a gyermekek egyre magabiztosabbnak érzik magukat a tanulás területén, megismerik erősségeiket, ezért bátrabbak és egyre sikeresebbek lesznek. Nagyban segít áthidalni az óvoda és az iskola közti szakadékot.

Elsősorban első osztályos tanulóink számára tartjuk, de gyógypedagógusaink javaslatára magasabb osztályba járó diákjaink számára is elérhető.

A foglalkozásokat Tamás Kata Igazgató Asszony tartja.

 

Angol nyelvi tehetséggondozás (minden évfolyam)

magániskolaAz angol nyelv oktatása már első osztályban kezdődik (heti 2 órában), azonban a felső tagozaton kiemelt szerepet kap. Ötödik osztálytól emelt óraszámban ( 5+1 óra) tanulják diákjaink. 

 

 

 

 

Természettudományi tehetséggondozás (5.,6.,7.,8. osztály) 

magániskolaFelső tagozatunk heti két alkalommal vesz részt természettudományi tehetséggondozáson. Az órákon kutatómunkát és izgalmas feladatokat végeznek.

 

 

 

 

Komplex Mozgásterápia (KMT torna) (1.,2.,3.,4. osztály)

magániskolaA mozgásra települnek a humánspecifikus kommunikációs készségek, a beszéd és az írott beszéd, az olvasás és írás. A mozgásfejlődés hatással van az idegrendszer érettségére és a tanulási képességre is. A komplex mozgásterápia alkalmazásával fejleszthető a figyelem és koncentráció. 

 

 

 

Pilates és jóga (minden évfolyamon)

MagániskolaFontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megtanuljanak “kikapcsolni” és megtanulják a helyes légzést és a helyes testtartást. A pilates tornát elsősorban a hát- és gerincpanaszok elkerülésének érdekében tanítjuk. A pilates tornagyakorlatok segítségével megnő az izmok és az ízületek állóképessége, csökken a sérülékenységük. A jógát elsősorban a jótékony, mentális hatása miatt gyakoroljuk.